Succesvolle rommelmarkt in Glodeni

Onlangs is er in Glodeni een rommelmarkt gehouden, waarvan de opbrengst bestemd was voor de kleuterschool. Uit Glodeni ontvingen wij het volgende bericht:

De rommelmarkt was een groot succes voor het New Life kindertehuis. We zijn heel dankbaar dat er veel vrijwilligers waren, totaal 60, die ons kwamen helpen. Klanten en vrijwilligers waren blij en gelukkig. Ondanks de slechte weersverwachtingen was het een wonder dat het bij ons droog bleef, terwijl het in de dorpen om ons heen regende. Er was wat wind, maar alles was geweldig.
We danken God en dank voor gebed en steun.

Hier kunt u de foto’s van deze rommelmarkt bekijken.

Opbrengst Duindoorns voor school

Er zijn duindoornplanten geplaatst. De opbrengst van de bessen komt geheel ten goede aan de school in Glodeni. De bessen zijn wat zurig, maar met een goed recept is daar toch een lekker maal van te bereiden. De bessen zijn heel gezond!

De school is weer begonnen

Na de zomervakantie zijn we blij dat we deze week weer begonnen zijn met ons naschoolse programma in Apalina. Kinderen kunnen gezellig komen eten en onder begeleiding van leraren huiswerk maken en leren. Wij wensen de kinderen veel succes voor het komende jaar!

Voedselbankprogramma belangrijk in de winter

Zoals je weet, is met de winter nabij, de Covid-situatie hier nu uit de hand gelopen. Veel zigeunergezinnen zijn ziek en opgesloten in hun huis. Deze week realiseerden we ons weer hoe nodig en nuttig ons voedselbankprogramma is.

Moeder en kinderen maken gebruik van hun tas met levensmiddelen

Nieuwe projecten

Om het werk voor onze kinderen in Glodeni te kunnen blijven ondersteunen in de toekomst, zijn ter plaatse een paar projecten opgestart, die inmiddels zichtbare resultaten beginnen op te leveren: 

Daarnaast was de duindoornoogst in het afgelopen jaar ook succesvol. Dit resultaat is geboekt doordat genoemde boer tijd had om meer aandacht te besteden aan de geplante duindoornstruiken.

Onderhoud

Door vrijwilligers uit Engeland heeft het schooltje aan de buitenkant een nieuwe face lift gekregen. Hierdoor ziet het er een heel stuk frisser uit. Geweldig om te constateren dat vanuit het schoolteam zelf deze actie is ondernomen!

Coronatijd in Roemenië

Ook het schoolteam heeft een heel moeilijk jaar achter de rug.  Zij hebben, net zoals wij in Nederland, te maken met het gegeven dat het schooltje gesloten is vanwege corona. Dat sommige plaatsen afgesloten zijn van de buitenwereld had als gevolg dat de kinderen niet genoeg te eten meer kregen. De juffen hebben iedere dag pakketjes met eten klaargemaakt die de kinderen bij het hek van het schooltje op konden komen halen.  Wat goed dat op deze manier de kinderen toch extra eten kregen en nog steeds krijgen. Heel fijn dat dit zo geregeld is!

 

Stichting Steun Roma Roemenië

Poldermeesterhof 12
2922 CW Krimpen a/d IJssel
06-20279330
info@stichtingroma.nl

NL 42 RBRB 0697814173
KvK 28103218
RSIN 8143.70.378