Nieuwe projecten

closeDit bericht heeft te maken met ons vorige project in het dorp Cotus. Op dit moment concentreert Stichting Steun Roma Roemenië zich op het ondersteunen van Roma-kinderen in de wijk Serbia in het dorp Glodeni. Bij recentere acties of op de pagina Projecten leest u meer over ons huidige werk.
Om het werk voor onze kinderen in Glodeni te kunnen blijven ondersteunen in de toekomst, zijn ter plaatse een paar projecten opgestart, die inmiddels zichtbare resultaten beginnen op te leveren: 

Daarnaast was de duindoornoogst in het afgelopen jaar ook succesvol. Dit resultaat is geboekt doordat genoemde boer tijd had om meer aandacht te besteden aan de geplante duindoornstruiken.

Onderhoud

Door vrijwilligers uit Engeland heeft het schooltje aan de buitenkant een nieuwe face lift gekregen. Hierdoor ziet het er een heel stuk frisser uit. Geweldig om te constateren dat vanuit het schoolteam zelf deze actie is ondernomen!

Coronatijd in Roemenië

Ook het schoolteam heeft een heel moeilijk jaar achter de rug.  Zij hebben, net zoals wij in Nederland, te maken met het gegeven dat het schooltje gesloten is vanwege corona. Dat sommige plaatsen afgesloten zijn van de buitenwereld had als gevolg dat de kinderen niet genoeg te eten meer kregen. De juffen hebben iedere dag pakketjes met eten klaargemaakt die de kinderen bij het hek van het schooltje op konden komen halen.  Wat goed dat op deze manier de kinderen toch extra eten kregen en nog steeds krijgen. Heel fijn dat dit zo geregeld is!


Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden.

 

Stichting Steun Roma Roemenië

Poldermeesterhof 12
2922 CW Krimpen a/d IJssel
06-20279330
info@stichtingroma.nl

NL 42 RBRB 0697814173
KvK 28103218
RSIN 8143.70.378