Kinderkamp in Sovata (juni 2010)

juni 2010  |  Acties

[slidepress gallery=’kinderkamp-zomer-2010′]

Maandagmorgen kwam het busje ‘Transport Copii’ al vroeg in Cotus om de kinderen van school voor een midweekje naar het vakantiehuis in Sovata te vervoeren.
Deze busjes zijn in Roemenië door de overheid aangeschaft om kinderen gratis te vervoeren naar de basisschool en in dit geval dus ook naar het vakantiehuis.

In eerste instantie zouden er 25 kinderen meegaan, maar ’s morgens verschenen er jammer genoeg maar 19 kinderen. Als excuus: het zou misschien gaan regenen en onweren, maar misschien waren ze wel bang dat ze heimwee zouden krijgen…

Als begeleiders gingen de twee onderwijzers van de school mee, twee moeders die o.a. gingen koken en Andrea van de Roemeense stichting. Klaas en Wil Zeeman stonden met hun caravan op de camping in Sovata en gingen iedere dag naar het kamphuis.

Het was een feest voor de kinderen om een eigen bed te hebben. Ook de douche vonden ze natuurlijk fijn.
Iedere dag lekker eten en drinken en niet te vergeten het zoutmeer.

Wat hebben ze van al deze dingen genoten!
Het was naar het zoutmeer toch wel zo’n half uur lopen, tegen de heuvel op, maar dat hadden ze er graag voor over. De moeders hebben lekker gekookt.
Klaas en Wil hebben met spelletjes en creatieve werkjes aan de feestvreugde bij mogen dragen.
De onderwijzers en Andrea hebben zich bijzonder ingezet om deze week te doen slagen.
De kinderen zullen ongetwijfeld aan de thuisblijvers vertellen hoe fijn het was.

Hopelijk gaan alle kinderen de volgende keer mee op kamp!

6 reacties

1. hoi ik ben alia ik ben benieuwt of dit kamp dit keer ook in junie is zet hem graag op de website

2. hoi ik ben Bas de Vriend ik wil graag naar dit kamp want ik ben in junie 2011 een week vrij alleen is dit kamp in 2011 junie nog een keer of niet en waar is sovata en heeft ieder een eigen kamer met 3 andere kinderen of zo hoe zien de kamers er uit zet het graag op de website !

3. hoi wat doen jullie op dit kamp

4. Bas de Vriend

hoi ik wil op dit kamp maar is het dit jaar weer en waneer en wat doen jullie op dit kamp ? zet het op de website !

5. Nina Bogaard

hoi waar is Sovata ?

6. Dag Alia, Bas en Nina,
    Dit jaar houden we geen kamp in Cotus omdat de onderwijzers van school examen moeten doen. De Roma-ouders geven hun kinderen beslist niet mee zonder de onderwijzers.
    We vinden het super dat jullie bereid zijn om je in te zetten voor een kinderkamp. Houden jullie de website in de gaten?
    In ons reisverslag lees je dat we ook in Glodeni ons gaan inzetten voor het kinderwerk.
    P.S. Sovata ligt ten N.O. van Targu Mures, plm. 60 km. verder.

Hebben jullie nog vragen, ik beantwoord ze graag.
    Groeten, Wil.

e-mail: zeeman.wil@gmail.com